Віталія Кличка звинуватили у брехні / Фото kiev.klichko.org

У мережі з'явилося відео застілля, на якому мер Києва Віталій Кличко піднімає тост за дружбу зі скандальним забудовником Столаром Вадимом.

"Здорово, що друзі всі зібрались. Вадим Милайлович, спасибі тобі велике, що зібрав усіх друзів. Пропоную тост за друзів!", - заявив Кличко, звертаючись до Столара під час застілля.

При цьому, за даними джерела, застілля відбувалося за кордоном, куди Кличко прилетів на День народження Столара. Це також підтверджується кадрами з відео, на якому Кличко говорить тост Столару в честь його дня народження: "Ну і за нашою традицією... Напевно тут «русаки» є і ще хтось, щоб розуміли, звідки ми... Будьмо!".

Таким чином, зазначає джерело, можна припустити, що Кличко приїхав на свято цілеспрямовано, а не потрапив на нього випадково, проходячи повз.

І все б було добре, але на початку серпня в інтерв'ю виданню LB.ua Кличко заявив, що не може назвати Столара другом.

"Я знайомий з тисячами людей. Друзів у мене... пальців однієї руки вистачить. Тому я не назву Столара другом", - заявив Кличко. - "Він - не мій друг. Не чиновник Київської міської адміністрації і не депутат Київради. Столар - бізнесмен, у нього якісь свої проекти. Його, як і Микитася, інших забудовників намагаються прив'язати до Кличка. Але це неправда. Я знайомий з усіма забудовниками в Києві, з усіма бізнесменами в місті. Але називати їх всіх моїми друзями - перебільшення. І говорити, що я відстоюю їхны інтереси - маніпуляція, не більше. Питати когось, чому він пішов в ту партію, а не в іншу, я теж не можу. Це особисте рішення кожного, вони зі мною не радяться", - додав мер.

Нагадаємо, в 2017 році журналісти програми "Схеми" повідомляли, що Віталій Кличко літав на приватному літаку разом з керівником "Укрбуду" Максимом Микитасем і Вадимом Столаром. У розслідуванні говорилося про те, що Кличко і Микитась разом прилетіли з Неаполя.

У коментарі програмі "Схеми" мер Києва повідомив, що за оренду чартеру платив Микитась. За словами Кличка, він випадково зустрів забудовника на вулиці в Неаполі та погодився придбати квиток на чартер, тому що мав переліт зі "стикуванням", а Микитась летів прямим рейсом.

Зазначимо, українського бізнесмена, скандального забудовника і політика Вадима Столара нерідко називають «тіньовим мером Києва» і «головним рішалою» у столиці, який має величезний вплив на мера Віталія Кличка. За даними ЗМІ, без його відома не проходить жодне важливе рішення міської влади у фінансовій і, зокрема, будівельно-земельній сфері.

Що стосується його політичної діяльності, то він був обраний нардепом двічі – у 2010 році до парламенту 6-го скликання по мажоритарці від Партії регіонів, а в 2019 році потрапив у Раду за списком партії екс-регіоналів «Опозиційна платформа – За життя», лідерами якої є Юрій Бойко, Вадим Рабинович і кум Путіна Віктор Медведчук.