Зеленський зустрінеться з фракцією “Слуги народу” / фото УНІАН

На зустрічі фракції “Слуги народу” з президентом України Володимиром Зеленським обговорюватимуться невідкладні законопроекти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам перед початком зустрічі сказав новообраний депутат від “Слуги народу” Олександр Корнієнко.

Відповідаючи на питання, що планується обговорювати на зустрічі з президентом, він зазначив, що йтиметься про початок діяльності нової Верховної Ради.

Відео дня

“Це обговорення невідкладних законопроектів. Ми сподіваємося, що ми зможемо почати їх розгляд вже завтра”, - сказав він і уточнив, що йдеться, зокрема, про ті законодавчі ініціативи, які президент вже вносив, про питання імпічменту та депутатської недоторканності.

Читайте такожУ "Слузі народу" налаштовані на плідну роботу Ради в четвер

На питання, чи є в цьому переліку законопроект про люстрацію, парламентарій зазначив, що не знає, чи є він в цьому невідкладному пакеті.

Крім того, на питання щодо того, що для розгляду законопроектів їх необхідно спершу розглянути в комітетах парламенту, Корнієнко зазначив, що буде виконано усі необхідні, відповідно до Регламенту, дії: створення президії, обрання керівництва Верховної Ради, формування Лічильної комісії Верховної Ради та інші.

Також має бути сформовано депутатські групи та фракції.

“Потім, звичайно, голосування однією постановою всього переліку комітетів, затвердження якісного і кількісного складу комітетів”, - зауважив Корнієнко і висловив думку, що це займе 2-3 години.