Колективу ГПУ представили нового генпрокурора Руслана Рябошапку / фото УНІАН

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан представив колективу нового керівника Генеральної прокуратури України Руслана Рябошапку.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

Представляючи нового очільника відомства, він наголосив, що Рябошапка - дуже професійна людина, все життя займався законодавством у правоохоронній сфері, а також був експертом Ради Європи.

Відео дня

"Ми маємо надію, що тепер всі моменти, які об’єктивно не дозволяли ефективно працювати, ми можемо всі разом подолати – це і зміни до законодавства, і налаштування роботи всіх правоохоронних органів на допомогу один одному, а не на протидію", - зазначив Богдан.

Читайте такожРябошапка хоче повністю перезавантажити ГПУ

Рябошапка, у свою чергу, подякував за висловлену довіру і назвав своїм завданням зробити прокуратуру органом, який координуватиме всі правоохоронні органи і ставитиме перед ними задачу в сфері боротьби зі злочинністю, і контролюватиме виконання цих задач, причому жорстко.

"Ми не хочемо крові буквально, але в сенсі правовому ми хочемо крові. Щотижня хтось має бути притягнутий до відповідальності з високопоставлених чиновників. Якомога більше активів, грошей, які були вкрадені в цієї країни і в наших людей, повинні бути знайдені і повернуті країні. Власне, це і буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки", - наголосив він.

Раніше УНІАН повідомляв, що президент України Володимир Зеленський підписав укази про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора і призначення на цю посаду Руслана Рябошапки.