Арахамія не сумнівається, що скасування недоторканності оскаржуватимуть / фото: Радіо Свобода

Лідер парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія переконаний, що Конституційний Суд не знайде порушень у скасуванні Верховною Радою депутатської недоторканності.   

Про це він сказав у кулуарах ВР, передає "Українська правда".

Читайте такожПартія Бойка-Медведчука не дала жодного голосу за зняття недоторканності, у Порошенка троє утрималися

Відео дня

"Як ви вважаєте, ми були б такі дурні, що брали б і порушували регламент та законодавчі норми, якщо це перша обіцянка, яку ми давали виборцям? Ми перевіряли це три рази. Немає ніяких порушень", - зазначив Арахамія.

Глава фракції "Слуга народу" висловив упевненість, що "Опозиційна платформа - За життя" у зв’язку із цим подаватиме до Конституційного суду. "Моє бачення: немає ніяких порушень", - наголосив він.

Арахамія додав, що в статті Конституції залишається норма про те, що не може бути ніякого переслідування за політичні висловлювання.

"Якщо люди – професійні мафіозі, вони повинні бути професійними мафіозі поза парламентом. Вони повинні визначатися, чи вони державні службовці, чи вони працюють на країну, чи вони роблять свої якісь справи", - заявив він.

Стосовно ж зняття недоторканності з президента, лідер фракції "Слуга народу" пообіцяв, що це буде зроблено окремим законопроектом.

"Це окремий законопроект – ми за нього одностайно проголосуємо. Я думаю, навіть ОПЗЖ буде голосувати, бо це зняття недоторканності не з них, а з когось іншого. І вони будуть дружно казати "за", - додав Арахамія.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада України голосами 373 народних депутатів скасувала депутатську недоторканність.