Кулеба: спершу варто об'єднати економіки та людей, після чого настане вже політична інтеграція / фото: УНІАН

У своїх відносинах з ЄС Україна зосередиться на економічній інтеграції.

Про це у вівторок, 10 вересня, заявив віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба під час свого першого візиту до Брюсселя на цій посаді, передає Deutsche Welle.

"Ми рухаємося в Європу, ми продовжуємо інтеграцію. Ми надзвичайно зацікавлені в економічній інтеграції", - зазначив Кулеба.

Відео дня

За його словами, спершу варто об'єднати економіки та людей, після чого настане вже політична інтеграція.

"Ви чули заяви і президента, і уряду, що ми дійсно налаштовані реформувати економіку, поставити її на рейки, які зроблять її ефективною і такою, що базуватиметься на зрозумілих нормах, нормах ЄС", - додав український урядовець.

Читайте такожПрезидент Литви запевнив у подальшій підтримці України на шляху євроінтеграції

Зокрема йдеться про інтеграцію до енергетичного союзу, до цифрового ринку ЄС, про так званий "промисловий безвіз", тобто угоду між Україною та ЄС про відповідність промислової продукції.

"Якщо Україна зробить свою частину роботи, то ЄС піде на укладання угоди про сертифікацію української промислової продукції", - зазначив Кулеба.

Ще однією складовою економічної інтеграції він назвав реформування митниці. Віце-прем'єр повідомив, що обговорив підтримку Євросоюзом цього реформування.

"Якщо ми розрулимо митницю, то це відкриє додатковий величезний потенціал для підвищення обсягів нашої торгівлі та створення сприятливих умов для бізнесу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Дмитро Кулеба заявив, що Україна та НАТО виявили обопільний інтерес у посиленні взаємодії в контексті протидії гібридним загрозам та безпековим викликам.