Ілюстрація / REUTERS

Україна та НАТО виявили обопільний інтерес у посиленні взаємодії в контексті протидії гібридним загрозам та безпековим викликам.

Про це йшлося під час зустрічей віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби з представниками НАТО у штаб-квартирі Альянсу, повідомляє Урядовий портал.

Читайте такожУкраїна презентує НАТО проект нової стратегії нацбезпеки

Відео дня

Кулеба обговорив подальші шляхи співробітництва з Альянсом у ході зустрічей із заступником генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Бетінною Каденбах, помічником генерального секретаря НАТО з питань операцій Джоном Манзою та спеціальним представником генерального секретаря НАТО з питань жінок, миру та безпеки Клер Хатчинсон.

Зустрічі відбулися в межах дводенного робочого візиту віце-прем’єра до Брюсселя.

Для інтенсифікації практичної взаємодії у сфері реформування структур сектору безпеки і оборони було домовлено активізувати діяльність Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи.

«Сторони виявили обопільний інтерес до посилення взаємодії Україна-НАТО у контексті протидії гібридним загрозам та безпековим викликам та обмінялись думками щодо можливих спільних дій, спрямованих на посилення безпеки у регіоні Чорного моря», - йдеться в повідомленні.

У контексті оновленої політики Альянсу щодо взаємодії з партнерами сторони обговорили пріоритети та спільні заходи в рамках запропонованого НАТО принципу «одна країна – один план».