Над цим питанням Балух співпрацює з «Гельсінською групою з прав людини» / фото crimeahrg.org

Звільнений з російського ув'язнення український активіст з Криму Володимир Балух подаватиме позов до Європейського суду з прав людини проти Росії.

Про це він сказав у коментарі Крим.Реалії.

Балух уточнив, що підготовка пакету документів для подачі в ЄСПЛ у його справі ведеться з 2016 року.

Відео дня

Читайте такожФейгін має намір і надалі оскаржувати справу Сущенка в РФ

«Там уже багато документів подано в ЄСПЛ. Але цей процес триває, нічого ще в цьому плані не завершено, була розмова з «Гельсінською групою з прав людини». Ми працюємо разом з ними в цьому напрямку. Ми подали перші документи ще до грудня 2016 року, ще з приводу тієї 319 статті (Стаття 319 КК РФ. «Образа представника влади»), за якою мене судили ще до того, як я потрапив за ґрати. Збираємо всі документи, фіксуємо, ми домовилися, що я трохи отямлюся, і ми закінчимо роботу», - сказав він.

Нагадаємо, 26 вересня Торжоцький міжрайонний суд Тверської області Росії має розглянути скаргу адвокатів звільненого з російського ув'язнення українського активіста Володимира Балуха через його постійне перебування у штрафному ізоляторі російської колонії.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня 2019 року між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією в Керченській протоці 24 моряки.