Пристайко: місцем проведення зустрічі, скоріш за все, так і залишиться Париж / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, про що буде говорити президент України Володимир Зеленський під час зустрічі лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Франція, Німеччина та Росія).

Про це міністр заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Така зустріч планувалась найближчим часом, і три сторони були готові до неї. Французький президент запропонував це зробити в Парижі... Ми хотіли зробити це 16-го числа, на наш превеликий жаль, російська сторона не змогла в цей час приїхати на зустріч. Ми зараз активно шукаємо новий час", - зазначив він.

Відео дня

Пристайко додав, що місцем проведення зустрічі, скоріш за все, так і залишиться Париж.

Читайте такожЗеленський розраховує, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться до кінця вересня

Він також розповів, які питання планують обговорювати лідери "нормандської четвірки".

"В першу чергу, нашого президента цікавлять проблеми, пов'язані з безпекою: як завершити обстріли на Донбасі, як розвести війська, як створити умови для миру. Як потім після цих трьох ділянок (Станиця Луганська, Золоте та Петрівське) пройти по всіх 400 км та відвести війська. А також спробувати створити умови для успішного проведення подальшої роботи", - розповів очільник МЗС.

За словами міністра, під подальшою роботою мається на увазі можливе відкриття нових пунктів перетину, подальше розмінування територій, надання можливості людям з окупованої території переїхати на території, підконтрольні Україні.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина і Франція працюють над організацією саміту «нормандської четвірки» найближчим часом у Парижі.

7 вересня Зеленський і президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови домовилися найближчим часом обговорити дату проведення зустрічі в «нормандському форматі».

Новопризначений посол Франції в Україні Етьєн де Понсен висловив сподівання на проведення до кінця вересня цієї зустрічі, а прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що політична воля для проведення зустрічі є, однак саміту має передувати предметна підготовка.