Зеленський продовжив парі з Філатовим стосовно Центрального автомобільного мосту у Дніпрі / фото Інформатор

Президент України Володимир Зеленський на тролейбусі проінспектував відремонтований Центральний автомобільний міст у Дніпрі.

Як передає кореспондент УНІАН, глава держави їхав у тролейбусі разом з мером міста Борисом Філатовим.

«По мосту проїхали - міст є», - зазначив Зеленський, виступаючи перед журналістами після поїздки.

Після інспекції Зеленський продовжив парі з мером міста Дніпра Борисом Філатовим стосовно Центрального автомобільного мосту у Дніпрі та пообіцяв прийняти зважене рішення після проведення експертизи безпечності мосту.

Як передає кореспондент УНІАН, під час зустрічі з мером Дніпра сьогодні Зеленський надав можливість висловитись кільком експертам з питань будівництва, і деякі з них сказали, що сумніваються у надійності конструкцій.

Після заслуховування думок експертів Філатов вказав, що укладав парі з Зеленським про терміни відкриття мосту, а не щодо його якості.

Читайте такожЗеленський представив нового голову Дніпропетровської ОДА

«Є проект. Як підтверджує головний проектант – проект виконано. Всі роботи виконано. На аварійність мосту це не впливає. Ми з вами сперечались, щоб відкрити міст. Ми відкрили міст. Міст поїхав», - зазначив мер Дніпра.

Також до розмови приєднався співрозмовник Служби безпеки України, який нагадав про оголошення поліцією підозр посадовим особам мерії та деким підрядникам.

«Ми займаємося захистом критичної інфраструктури, до яких відноситься зазначений стратегічний міст, що з’єднує правий берег з лівим. За нашими даними, є приховані дефекти», - сказав він, демонструючи папку із документами.

Філатов з висновками про непридатність мосту до експлуатації не погодився, проте президент запропонував припинити суперечки та підбити підсумки.

«Міст зроблено у строк, але якість мосту ми зараз не можемо підтвердити. Якщо можна, пан мер передасть мені особисто матеріали. Я звернусь до спеціальної комісії. Нехай комісія приїздить та приймає», - сказав глава держави.

Після цього Філатов та Зеленський потиснули один одному руки та домовились, що президент прийме справедливе та зважене рішення після ознайомлення з висновками комісії.

«Парі продовжується», - заявив Зеленський.

Читайте такожЗеленський: Філатов піде у відставку, якщо центральний міст в Дніпрі не відремонтують до 14 вересня (відео)

Довідка УНІАН. Центральний автомобільний міст через Дніпро, що з’єднує центр міста Дніпро з лівобережною частиною, було відкрито у листопаді 1966 року. У 2017 році міст був закритий на реконструкцію. Під час ремонтних робіт виявлялися порушення, пов’язані з підрядником, у зв’язку з чим було відкрито кілька кримінальних справ.

12 липня під час поїздки до Дніпра Зеленський і Філатов уклали парі про те, що реконструкцію мосту закінчать за два місяці, його здадуть в експлуатацію 14 вересня, у День міста Дніпро. Філатов заявив, що піде у відставку, якщо Центральний міст в Дніпрі не відремонтують до 14 вересня.

Рух Центральним мостом було відкрито достроково – 7 вересня.

13 вересня правоохоронці проводили обшуки у приміщенні Дніпровської міськради у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого через виявлені порушення під час капітального ремонту Центрального мосту (ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) ККУ. Вже повідомлено про підозру 7 особам.

За даними прокуратури, міському бюджету під час ремонту мосту було завдано 29 млн грн збитків.