Ілюстрація / REUTERS

Заяви влади України щодо Донбасу зайвий раз підтверджують, що зустріч лідер країн "нормандського формату" має бути ретельно підготовлена.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте також"Кримські" санкції не знімуть з Росії до повної деокупації півострова – Волкер

Відео дня

"Безумовно, ознайомилися. Подібні заяви зайвий раз підкреслюють необхідність ретельної підготовки саміту з тим, щоб він був результативним", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи ознайомилися в Кремлі з заявами з Києва щодо припинення конфлікту на Донбасі, і як це вплине на терміни проведення саміту глав держав "нормандського формату".

На уточнююче запитання УНІАН, чи означає це, що терміни переносяться на невизначений час, Пєсков відповів: "Поки що конкретних термінів проведення саміту немає".

За його словами, зараз здійснюються контакти, щоб з'ясувати перспективи продуктивності "зустрічі у верхах".

На запитання, чи є "червоні лінії" для Кремля, які Москва не готова переступити для проведення зустрічі глав держав у цьому форматі, Пєсков відповів: "Червоні лінії - не для Кремля, а для підписантів Мінських домовленостей, вони чітко випливають з тексту Мінських домовленостей".

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що президент Володимир Зеленський очікує від переговорів лідерів країн "нормандського формату" (Україна, Франція, Німеччина і РФ) "остаточного вирішення питання на сході і закінчення війни".

За словами Пристайка, Україна не вноситиме в Конституцію зміни про особливий статус для Донбасу, а також просити міжнародну спільноту ввести миротворчу місію в разі невдачі в застосуванні інших інструментів у врегулюванні ситуації на Донбасі

Крім того, міністр заявив, що Україна не проводитиме "фейковий вибори" на тимчасово окупованих територіях. Сам Зеленський підкреслив, що місцеві вибори в цих районах Донбасу можуть проводитися лише після виведення російських військ і за українським законодавством.