Зеленський і Трамп проведуть у Нью-Йорку годинну зустріч / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що президенти України та США Володимир Зеленський і Дональд Трамп проведуть у Нью-Йорку годинну зустріч.

Про це Пристайко сказав в інтерв'ю "Громадському".

Читайте такожЗеленський розпочинає свій візит до США (відео)

Відео дня

"Зустріч із Трампом буде обов'язково, в нас є час для цього, і це не буде зустріч на полях, потискання рук. Обидва президенти знайшли час. Для президента Зеленського це взагалі перший виїзд в ООН, він уперше братиме участь у Генасамблеї", - сказав Пристайко.

"Водночас годинна зустріч, під час якої передусім ми ставимо перед собою задачу налагодити зв'язок. Президент Зеленський двічі розмовляв по телефону (з Трампом), але ми свідомі, наскільки важливо мати безпосередній контакт двох лідерів", - зауважив міністр.

"На жаль або на щастя, так побудовані системи, що лідери грають дуже високу роль в дипломатії і взагалі відносинах між країнами. Якщо встановиться нормальне порозуміння і нам вдасться один одному пояснити, чого ми очікуємо, яким бачимо і розвиток двосторонніх відносин, і взагалі виживання України у війні, - це і є основні задачі", - підкреслив Пристайко.

"Всі задачі я не можу вам відкрити, але повірте, є цілий список проблем, який ми пройдемо зі США. Іноді це проблеми, іноді - просто бізнес-ідеї. Наприклад, нам потрібна енергетична безпека. Це одна з ключових задач нашої з вами національної безпеки. Це одне з питань, які обов'язково обговорять президенти", - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, 23-26 вересня Зеленський здійснить робочий візит до США для участі у 74-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Зеленський виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН, а також візьме участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку. Також у Нью-Йорку Зеленський проведе ряд двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних країн.

За даними ЗМІ, зустріч Зеленського і Трампа відбудеться 25 вересня.