Оцінку роботи столичної влади, на думку Кличка, мають давати мешканці міста / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що найближчим часом презентує оновлену політичну силу, з якою піде на місцеві вибори.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Київ".

Читайте такожГончарук доручив провести перевірку "виконавської дисципліни" у КМДА - ЗМІ

Відео дня

Мер зазначив, що однозначно братиме участь у виборах.

"І також, переконаний, треба домовлятися про об’єднання зусиль для того, щоб місто Київ розвивалося", - додав Кличко.

Мер Києва наголосив на необхідності ухвалення такого закону про столицю, що гарантуватиме місту розвиток самоврядування, забезпечить киянам право обирати владу у своєму місті.

"Не випадково в місті Києві є пам’ятник Магдебурзькому праву. Не випадково місто Київ - це місто самоврядування. І дуже важливо, щоб кожен з киян мав право обирати владу міста, яка відповідальна виключно перед киянами. І оцінку роботи якої дають тільки мешканці столиці", - сказав Кличко.

Як відомо, Кличко є лідером партії "УДАР".

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня після тривалої перерви через відсутність кворуму не відбулось засідання Київради (востаннє депутати збиралися на сесію 16 травня).

У зв'язку з цим Кличко оголосив про початок консультацій з головами фракцій та груп щодо дострокового припинення повноважень Київради VIII скликання.

У партії "Слуга народу" заявили, що ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як мера, так і Київської міської ради. Пізніше ряд народних депутатів зареєстрували у Верховній Ради проект закону "Про столицю України - місто-герой Київ", яким 8 грудня передбачено провести позачергові вибори мера і депутатів міськради.

19 вересня засідання Київради знову не відбулося через відсутність кворуму, і Кличко закликав Верховну Раду розпустити Київраду VIII скликання та призначити дострокові місцеві вибори у столиці.

23 вересня Кличко заявив, що зареєстрував у парламенті альтернативний законопроект про столицю.