Депутата облради підозрюють у вчиненні хуліганства / oleshki.ks.ua

Прокуратура Херсонської області повідомила про підозру депутату обласної ради Євгену Рищуку.

Як повідомляє прокуратура Херсонської області, встановлено, що 22 вересня Рищук, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, побив у громадському місці депутата Олешківської райради Романа Чухалова, а також наніс удари кільком журналістам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, і відібрав у них телефони.

Читайте такожДепутат райради розповів про напад п'яного Рищука, якого пов'язують з убивством ГандзюкТакож, за даними прокуратури, Рищук погрожував фізичною розправою та нецензурно лаявся.

Відео дня

Депутату облради оголошено підозру в кримінальному злочині, передбаченому год. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю).

Як повідомив кореспонденту УНІАН адвокат Рищука Ігор Мокін, він вважає перекваліфікацію підозри (спочатку кримінальну справу було відкрито за ч. 1 ст. 125 (умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень) ознакою того, що переслідування його клієнта політично мотивоване.

«Я не бачу в справі такої кваліфікації і вважаю, що вона політично мотивована. Така кваліфікація обрана виключно з метою погіршити підозру і звернутися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу», – сказав Мокін.

На питання про подальші дії адвокатів він відповів, що рішення з цього приводу буде ухвалено після подачі прокуратурою клопотання до суду про обрання Рищуку запобіжного заходу.

«На даний момент ще немає такого клопотання», – сказав Мокін.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня до поліції надійшла заява від депутата Олешківської райради Романа Чухалова про те, що нетверезий Рищук побив його в селі Праві Саги на святі «День села». Сам Рищук заперечує ці звинувачення, заявляючи, що п'яний Чухалов нібито сам накинувся на нього.

Нагадаємо, Євген Рищук – депутат Херсонської облради (фракція БПП «Солідарність»). Рищук є одним з фігурантів справи про вбивство в. о. керуючого справами Херсонської міськради Катерини Гандзюк. Її родичі і друзі вважають Рищука причетним до злочину, але офіційно він не є підозрюваним.