Новосад продовжить реалізацію реформ у сфері освіти, започаткованих командою попереднього міністра / фото УНІАН

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад планує продовжити реалізацію реформ, започаткованих командою своєї попередниці Лілії Гриневич.

Про це Новосад повідомила у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання, чи має намір вона продовжувати реформи у сфері освіті.

Читайте такожУ Міносвіти вже є кілька варіантів, як підвищити зарплати вчителям - Новосад

Відео дня

"Звичайно, «Нова українська школа», яка була започаткована два роки тому, залишиться нашим пріоритетом. Однозначно, це великий фундамент, який був закладений для змін в школі, і наша задача - підхопити естафету в цьому марафоні та продовжити ті зміни", - зазначила Новосад.

За її словами, в першу чергу МОН планує завершити зміни в початковій школі і почати реформу у базовій школі.

"Однозначно, це залишиться на адженді. На наступний рік залишається субвенція на «Нову українську школу», і ми хочемо продовжувати в цьому ж напрямку", - підкреслила Новосад.

Як повідомляв УНІАН, 1 вересня 2018 року в Україні стартувала реформа початкової освіти - "Нова українська школа". З 1 вересня 2017 року нові стандарти тестували у 100 школах.

Всі першокласники, які пішли до школи у 2018 році, навчатимуться 12 років. Також вони почали навчатися за новим державним стандартом початкової загальної освіти, який орієнтований на здобуття компетентностей.

Головна мета реформи – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті.