Луценко поїхав з України в розпал кризи з імпічментом Дональду Трампу / УНІАН

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію, щоб «підтягнути англійську».

Про це у своєму Telegram-акаунті «Лещенко тут» повідомив колишній журналіст і нардеп Сергій Лещенко.

«Колишній генеральний прокурор Луценко злиняв з України... в Британію. У самий розпал кризи у зв'язку з імпічментом Дональду Трампу, який спровокувало постачання дезінформації від Луценка на адресу Руді Джуліані», - написав він.

Відео дня

Відповідну інформацію екс-депутату надав журналіст NBC Річард Енгель, який спілкувався з Луценком днями в Києві.

Читайте такожДії Байдена в Україні стали центром багатомільйонної рекламної кампанії штабу Трампа - ЗМІ

«Той повідомив, що вилітає до Лондона... підтягнути свою англійську. Іноземні журналісти шоковані такою поведінкою людини, яка заварила всю цю кашу. Підтягти англійську можна зараз непогано і у нас, тим більше в Київ злетілося багато американських журналістів, безпосередньо на вулиці можна зустріти справжніх зірок їх теленовин, і всі вони шукають зустрічі з Луценком у зв'язку з його недавніми заявами про Байдена», - зазначив Лещенко.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко запевнив, що син екс-віце-президента США Джо Байдена Хантер не порушував українських законів.

Як повідомляв УНІАН, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  "тривожну обіцянку". Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, "президентським харасментом". 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського.