Сенцов зустрівся з Макроном у Франції / REUTERS

Звільнений з ув'язнення в РФ український режисер та письменник Олег Сенцов провів зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Читайте такожСенцов зняв плакат на свою підтримку перед посольством РФ у Берліні (відео)

Як повідомляє UA: Перший, зустріч відбулась у кулуарах осінньої сесії ПАРЄ. На відео, яке оприлюднено в Facebook мовника, Макрон питає у Сенцова, чи продовжує той писати. Письменник відповів ствердно.

Відео дня

Раніше повідомлялось, що Олегу Сенцову 22 жовтня можуть вручити премію Сахарова, яку йому присудили під час його перебування в російській колонії. Брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк повідомляв, що нагородження відбудеться в Страсбурзі (Франція).

7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною і РФ у форматі "35 до 35". Літак з українськими полоненими приземлився в столичному аеропорту "Бориспіль", де його чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами в Керченській протоці та інші.