Олег Сенцов / REUTERS

Звільнений після п'яти років незаконного утримування в Росії Олег Сенцов висловив свою думку про російського лідера Володимир Путіна.

Читайте такожУ Кремлі підтвердили підготовку нового обміну утримуваними особами між Україною і РФ

В інтерв'ю російській службі RFI, Сенцов зазначив, що після окупації Криму його думка про президента РФ тільки погіршувалася.

Відео дня

«У мене думка про Путіна не змінювалася. Коли він у 2007 році повернув у бік побудови суспільства за моделлю Радянський союз 2.0, я вже розумів, куди це все рухається. Вже до початку Майдану в мене думка була сформована, і вона не змінилася. Вона погіршилася, коли він почав захоплювати Крим. І з тієї пори, коли він ввів війська в Крим 27 лютого 2014 року, моя думка про нього ще сильніше погіршилася. Відтоді вона кращою не ставала – і не стане ніколи!» – сказав Сенцов.

При цьому він зазначив, що п'ять років ув'язнення порівняно з 13 000 загиблих внаслідок російської агресії осіб – «це не проблема».

«П'ять років життя – це не проблема. Розумієте, у мене два друга в Криму загинули. П'ять років порівняно з цим не проблема. 13 000 людей загинуло в Україні – це проблема. А п'ять років — це не проблема, а маленька неприємність», – зазначив екс-політв'язень.