Олег Жданов прокоментував реалізацію формули Штайнмайєра / фото УНІАН

Військовий експерт, полковник Олег Жданов розповів, якими для України будуть наслідки реалізації формули Штайнмайєра, значення якої раніше роз'яснив українцям президент Володимир Зеленський.

"Реалізація формули Штайнмайєра буде означати включення України в нову об'єднану країну", - заявив експерт під час чату на Главреді.

Якщо виходити з логіки формули Штайнмайєра, то "Донбас – це той хвіст, за який Російська Федерація буде тримати "собаку", щоб вона не кусалася", вважає Жданов.

Відео дня

Читайте такожСенцов про "формулу Штайнмаєра": ви маєте розуміти, "що таке Путін"

"Тобто Донбас стане важелем, з допомогою якого Росія буде політично керувати Україною. Це - головна мета Володимира Путіна, яка була оголошена ще у 2014 році. Він прагнув і прагне, щоб ця частина території України вирішувала дозволяти чи не дозволяти державі рухатися в тому чи іншому напрямку як у зовнішній, так і у внутрішній політиці", - додав військовий експерт.

Нагадаємо, 2 жовтня ЗМІ опублікували текст погодженої в Мінську формули Штайнмайєра. Через кілька годин Дарка Оліфер, прес-секретар глави делегації України на переговорах ТКГ Леоніда Кучми, опублікувала повний текст формули, підписаний ним.

У свою чергу, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував формулу Штайнмайєра і заявив, що вона є "компромісним варіантом" виконання Мінських угод.