Сергій Лавров / REUTERS

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відреагувало на заяву міністра освіти і науки України Ганни Новосад про те, що з 2020 року російськомовні школи в Україні переведуть на викладання українською мовою.

Читайте такожПерехід російськомовних шкіл на українську: освітній омбудсмен роз’яснив ситуаціюУ своїй заяві МЗС РФ звинуватило владу України у нібито «подвійній дискримінації» російської мови.

«Офіційний Київ продовжує взятий попередньою владою курс на тотальну і насильницьку українізацію країни. Більше того, російська мова як і раніше зазнає подвійної дискримінації, оскільки для шкіл з навчанням мовами нацменшин, які відносяться до мов Європейського союзу, перехід на українську мову відкладається до 2023 року», – йдеться в заяві.

Відео дня

У Москві назвали таку політику «згубною» і закликали Київ «захищати європейські праволюдські цінності та переглянути свою мовну політику».

Як раніше повідомляв УНІАН, за словами Ганни Новосад, у нацменшин залишиться можливість вивчати рідну мову або літературу.