Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України призначив чотирьох заступників міністра цифрової трансформації, повідомила прес-служба уряду.

Відзначається, що на посади заступника міністра призначені: Олександр Борняков, Олександр Шелест і Людмила Рабчинська (вступить на посаду з 15 жовтня 2019 року).

Крім того, на посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції призначена Валерія Іонан.

Відео дня

Віце-прем'єр міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у соцмережі Facebook також прокоментував призначення своїх заступників.

«Кожен (заступник - УНІАН) - сильний менеджер, який чітко знає мету в рамках міністерства і розуміє, як її досягти», - написав він.

Читайте такожЗеленський змінив правила призначення дипломатів

Довідка УНІАН. Олександр Борняков - успішний ІТ-підприємець, один із засновників Adtelligent - компанії, що є солідним гравцем на світовому ринку інтернет-реклами. Також є співзасновником компанії Cliсkky, співвласником і партнером компанії Intersog, керуючим партнером бізнес-інкубатора WannaBiz.

Олександр Шелест останні три роки був аналітиком Офісу ефективного регулювання (BRDO). Брав участь у розробці нормативних документів для запуску ринку мобільних платежів, доступу до інфраструктури, поширення широкосмугового доступу в інтернет. Командував взводом під час проведення АТО. У міністерстві відповідатиме за розвиток цифрової інфраструктури в Україні.

Людмила Рабчинська очолювала в офісі реформ напрямок адміністративних послуг. Основними досягненнями стали скорочення термінів і кількості документів, а також зниження корупційного чинника при отриманні таких послуг: призначення субсидії, пенсії і реєстрації декларації про готовність об'єкта до експлуатації. Є ідеологом проекту еМалятко.

Валерія Іонан - засновниця одного з найуспішніших діджитал-агентств України Quadrate 28 Corp, а також засобу масової інформації MC Today. Ефективний управлінець. У міністерстві відповідатиме за навчання цифровим навичкам, цифрову трансформацію малого і середнього бізнесу, а також євроінтеграцію.