REUTERS

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську наполягає на виконанні безпекового блоку питань Мінських угод.

Про це написала прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook за підсумками сьогоднішньої роботи ТКГ в Мінську.

Читайте такожУчасники маршу "Ні капітуляції" озвучили вимогу до Зеленського (фото)

Відео дня

"Виконання безпекового блоку питань Мінських угод є ключовим для повернення миру на Донбас", - зазначила вона.

"Всупереч Мінським домовленостям, НЗФ ОРДЛО продовжують систематично порушувати режим тиші вздовж всієї лінії зіткнення, в т.ч. в районі н.п. Золоте та Петрівське, де у відповідності до Рамкового рішення ТКГ 2016 року має відбутися розведення сил та засобів. Українська сторона чітко зазначила: таке розведення може відбутися тільки за умови дотримання 7-денного режиму тиші на цих ділянках. Попри зобов'язання, зафіксоване Мінськими угодами, НЗФ ОРДЛО не відводить від лінії зіткнення важку артилерію, натомість розміщують на передовій танки та міномети", - написала Оліфер.

Вона додала, що окремо українська сторона наголосила на необхідності демілітаризації населених пунктів Кальміуське, Новоазовськ, Саханка, Кумачово, де мають бути відведені важке озброєння та техніка.