Захисники Порошенка через суд поновили провадження щодо нападу на його автомобіль / фото УНІАН

Адвокати колишнього президента України Петра Порошенка хочуть притягнути до кримінальної відповідальності екс-заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це заявив на прес-конференції адвокат Ігор Головань.

Читайте такожПорошенко відповідатиме за все, що він зробив - ЗеленськийЗа його словами, слідчий Національної поліції закрив провадження про здійснення нападу на автомобіль Порошенка біля будівлі Державного бюро розслідувань (ДБР). Однак адвокати Порошенка домоглися через суд поновлення цього провадження, а також суд зобов’язав в рамках розслідування цього інциденту допитати директора ДБР Романа Трубу і Портнова, яких вони вважають причетними до нападу на автомобіль колишнього президента.

Відео дня

Зокрема, адвокати Порошенка вважають, що Портнов підбурював до нападу, а Труба сприяв цьому, оскільки не дозволив автомобілю екс-президента заїхати у двір ДБР для забезпечення його безпеки.

Крім того, Головань розповів, що також через суд він зобов’язав Генеральну прокуратуру України поновити провадження щодо зливання інформації, що становить таємницю слідства, Портнову з боку посадовців ДБР.

«Але парадоксальність нашої юридичної системи в цьому, що цю справу розслідуватиме саме ДБР», – зазначив Головань.

Як раніше повідомляв УНІАН, Порошенко є фігурантом 13 кримінальних проваджень Державного бюро розслідувань.