Гончарук заявив про наміри Кабміну "більш щільно працювати з фінансовим комітетом" / фото УНІАН

Комітет з фінансової, податкової та бюджетної політики Верховної Ради надалі буде обговорювати всі свої ініціативи з Кабінетом міністрів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, відповідаючи на запитання кореспондента на програмі «Свобода слова» телеканалу ICTV, передає The page.

«Те, що приймалося досі, на жаль, у багатьох випадках з нами взагалі ніяк не узгоджувалося. Тому зараз ми змінюємо цю практику і в майбутньому маємо намір більш щільно працювати з комітетом», — заявив Гончарук.

Відео дня

Читайте такожВ Україні введуть дворічний мораторій на перевірки ФОПів: деталі

За його словами, саме через неузгодженість з Кабміном був ухвалений закон про фіксовану частку виробників в націнці на сигарети, через що тютюнова компанія Вritish American Tobacco заявила про намір згорнути виробництво сигарет в Україні. «Ми проти цієї ініціативи, й закон з цією нормою працювати не буде», — пояснив Гончарук.

Він також сказав, що ініціатива про різке підвищення рентної плати на видобуток залізорудної сировини в нинішньому вигляді, найімовірніше, прийнята не буде. «Ми будемо обговорювати цю ініціативу з виробниками. Точно в такому вигляді, як зараз, її ніхто не буде вводити», — сказав прем'єр-міністр.

При цьому Гончарук підтримав прийняті ініціативи щодо посилення роботи фізичних осіб-підприємців. За його словами, це дозволить боротися з практикою ухилення від податків за участю ФОПів.