У посольстві сподіваються на швидке вирішення ситуації / фото: УНІАН

Посольство Ізраїлю в Україні оголосило про закриття роботи дипломатичної місії в Києві через внутрішній конфлікт з Міністерством фінансів Ізраїлю.

Про це про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці посольства.

Відомо, що представництва Ізраїлю з 30 жовтня закривають дипмісію в усьому світі. Дипломати відмовляються працювати через рішення Мінфіну скоротити витрати на їх утримання.

Відео дня

Читайте такожПосольство Японії похвалило вбрання Зеленських на інавгурації імператора (фото)«Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, узгоджені та підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, і застосувати односторонню процедуру, яка міняє протокол, котрий був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаються, і ніхто не буде мати права зайти в посольства/консульства», – йдеться в заяві Посольства Ізраїлю в Україні.

Зазначається, що рішення міністерства не залишило іншого вибору.

«На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як прийняти вищевказаних заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдана шкода», – наголошується в повідомленні.

У посольстві сподіваються, що «криза буде вирішена якомога швидше».

З 29 жовтня Міністерство закордонних справ і Міністерство оборони Ізраїлю почали страйк в ізраїльських дипломатичних представництвах за кордоном. Причина конфлікту – рішення Міністерства фінансів стягнути податок з представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями.