Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський запустив челендж для українських студентів - будувати сильну та успішну Україну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час виступу на урочистостях з нагоди 185-річчя Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Для мене честь бути сьогодні в стінах вашої алма-матер, яка завжди була місцем народження і розвитку прогресивних і креативних дій», - сказав він.

Відео дня

Зеленський назвав Київський національний університет імені Тараса Шевченка «гордістю України» та «гордістю нашої незалежності».

Читайте такожЗеленський: називати усіх мешканців окупованого Донбасу "сєпарами" – неправильно

«Його робота має для держави, без перебільшення, стратегічне значення, адже майбутні випускники поруч з іншими представниками нового покоління українців є нашою надією. Наша молодь, її талант, її потенціал – це найбільший скарб нашого українського суспільства», - заявив він.

Зеленський під час виступу окремо звернувся до усіх студентів.

«Ви завжди були драйвером змін у незалежній Україні, починаючи зі студентської Революції на граніті, яка стала фундаментом для народження незалежності, і закінчуючи Революцією гідності. Для держави життєво важливо, щоб ви бачили своє майбутнє саме в Україні», - зазначив він.

Президент закликав студентів не виїжджати в інші країни, а працювати на батьківщині.

«У сучасному світі без кордонів та без обмежень ви можете реалізувати себе у будь-якому куточку нашої планети, але, на мою особисту думку, для вашого покоління це було б занадто просто. Цікавий та амбітний челендж – спробувати побудувати сильну, успішну та процвітаючу країну саме тут, бути причетним до реальних змін. Вірю, що вам і нам разом з нами це під силу. Давайте поставимо собі такі задачі – будемо разом підкорювати нові вершини усі наступні роки», - додав він.