Пристайко заявив, що новий обмін - це дуже складний процес / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляє, що новий етап обміну утримуваними особами складніший за попередній, оскільки включає як українських політв’язнів у Росії, так і заручників, які незаконно утримуються на окупованих територіях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко сказав на спільному брифінгу з віце-прем'єр-міністром з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою та міністром оборони Андрієм Загороднюком у Києві.

Читайте такожЗеленський готовий до зустрічі з Путіним – глава МЗС

Відео дня

«У цей процес (обміну утримуваними особами – УНІАН) залучені не дипломати, а залучені ті, хто займається цим обміном. Це складна група людей з різних наших органів, включаючи наших правозахисників, і омбудсвумен, і СБУ, і всі, хто мають бути у цих складних процесах», - повідомив міністр.

«Я не хочу далеко заглиблюватись, бо ми можемо зірвати цей дуже складний етап, тому що, на відміну від попереднього етапу, цей етап включає різні групи людей, і обмін буде відбуватись у різні сторони – є РФ, є тимчасово окуповані території. Дайте нам трохи часу для того, щоб ми могли зробити списки і погодити їх. Кожне сказане слово може залишити когось за гратами», - сказав Пристайко.

«Я не бачив «харківських терористів» у списку (на обмін – УНІАН)», - відповів міністр на пряме запитання журналістів.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня Пристайко в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» висловив сподівання, що наступного тижня відбудеться масштабний обмін утримуваними особами з Росією. «Ви бачите, що нам вдалося обміняти наших людей. Найближчим часом, я сподіваюся, і це буквально наступного тижня ми плануємо ще масштабніший обмін», - наголосив Пристайко.

9 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про те, що дата наступного обміну утримуваними між Україною і Росією буде відома після зустрічі лідерів «нормандської четвірки».