Голова МЗС України Вадим Пристайко / фото УНІАН

Обмін полоненими не пов'язаний з нормандським самітом і зараз йде процес відбору гідних кандидатів для "одночасного звільнення".

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив в інтерв’ю ТСН.ua.

Читайте такожУчасники ТКГ готують "великий обмін" утримуваними особами - Сайдік

Відео дня

За його словами, зараз ведеться підготовка до масштабного обміну. "Це не період очікування - це період підбору підходящих кандидатів на обмін, вивчення їх справ і одночасна можливість звільнення. Обмін - це фраза, яка використовується скоріше в медіа, ми використовуємо іншу фразу - "одночасне звільнення". Це більше схоже на те, над чим дійсно працюють обидві сторони", - сказав Пристайко.

При цьому міністр зазначив, що підготовка до нового обміну полоненими не прив'язується до саміту "нормандської четвірки".

"Мені б хотілося, щоб він відбувся максимально швидко. Ми взагалі не прив'язуємося до нормандського саміту. Якщо саміт лідерів і посприяє обміну, ми не маємо нічого проти. Для нас будь-яка затримка із звільненням людей, це, м'яко кажучи, трагедія. Ми не прив'язуємося до цього жодним чином", - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряка і 11 політв'язнів.