У Мінʼюсті знайшли заховані ящики зі скаргами на роботу держорганів / фото УНІАН

У Міністерстві юстиції знайшли кілька захованих ящиків зі зверненнями і скаргами громадян на роботу підконтрольних відомству органів.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у своєму Facebook.

Читайте такожДержава почне платити за доноси на корупціонерів: Рада прийняла закон

Відео дня

За його словами, ці листи були заховані попередньою командою, а більшу частину скарг «зачистили, оскільки вона могла розкрити корупційну діяльність минулої влади».

Малюська уточнив, що йдеться про скарги на роботу Державної виконавчої служби; Державної архівної служби; Державної пенітенціарної служби; Державної реєстраційної служби; Державної служби з питань захисту персональних даних, а також Центру з перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції.

«Знайшли кілька ящиків прихованої вхідної кореспонденції, яка несла ризики для «схематозників» і яку працівники Мінʼюсту, відповідальні за діловодство міністерства, сховали, ймовірно, на замовлення третіх осіб. Судячи з усього, на вхідної кореспонденції був встановлений корупційний фільтр: на яких документах проставляли «мінус» і він ховався, а потім і знищувалася. Про якихось інших важливих документах повідомляли стороннім зацікавленим особам. А зовсім нікому не потрібний мотлох відразу брався в офіційну роботу», — написав міністр.

Малюська у своєму зверненні вибачився перед українцями за те, що на їх запити ніхто не відповів (і навіть не читав), а також повідомив про знахідку в поліцію.

Як повідомляв УНІАН, Денис Малюська був призначений міністром юстиції 29 серпня 2019 року.