В уряді вирішили скоротити 1770 службовців Держстату / Иллюстрация REUTERS

Уряд вирішив скоротити 1770 посад у Державній службі статистики, а також звільнити та передати в оренду чи на продаж 281 об’єкт нерухомості.

Читайте такожКабмін скоротить майже 19 тисяч держслужбовців

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив  міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Відео дня

«Ми прийняли непросте рішення скоротити 1770 посад у Державній службі статистики. Також будуть звільнені і передані в оренду або на приватизацію 281 об'єкт нерухомості», – написав він.

За словами Дубілета, оптимізація проводиться за рахунок скорочення підрозділів районного рівня. Підтримка цих підрозділів стала недоцільною, оскільки більшість звітів, які компанії подають у Держстат, подаються в електронному вигляді.

Частина функцій, які виконували районні підрозділи, будуть передані на обласний рівень.

Дубілет окремо звернувся до співробітників, які потрапили під це скорочення.

«Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоб   перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце. Ми будемо над цим працювати разом із оновленою службою зайнятості та багатьма іншими сторонами», – наголосив він.

Нагадаємо, 20 жовтня уряд віддав Державну службу статистики під управління міністра Кабінету міністрів України Дмитра Дубілета.

Дубілет вважає, що це рішення має сенс з огляду на те, що одним із його завдань на найближчий час буде встановлення та підрахунок KPI (key performance indicators) для всіх ключових органів влади.