Володимир Зеленський і Дональд Трамп \ REUTERS

У Конгресі оприлюднили лист президента США Дональда Трампа президенту України Володимиру Зеленському з запевненнями у непохитній підтримці та запрошенням в Білий дім.

Читайте такожПолітолог із США розповів, чому Україна повинна показати прогрес у боротьбі із корупцією

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на оприлюднену копію листа, у ньому йдеться про партнерство, демократію та підтримку України з боку США.

Відео дня

"Вашингтон і Київ - вірні партнери, які працюють разом для реалізації спільного бачення стабільної, процвітаючої і демократичної України, інтегрованої до євроатлантичної спільноти. Наше партнерство ґрунтується на ідеї, що вільні громадяни повинні мати можливість здійснювати свої демократичні права, вибирати свою долю і жити в мирі", - написав Трамп.

"Успіх України є прикладом тріумфу демократії над деспотизмом, що відроджується. Підтримка США суверенітету і територіальної цілісності України непохитна", - йдеться в листі.

За словами Трампа, США готові допомагати Україні в реалізації її потенціалу.

Крім цього, у листі президент США запросив Зеленського зустрітися з ним в Білому домі, як тільки вони зможуть підібрати підходящий час.

Під час свідчень в Конгресі тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор розповів, що привіз із собою до Києва лист від президента Трампа, в якому той привітав президента Зеленського з перемогою на виборах і запросив його на зустріч в Овальному кабінеті.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада державний секретар США Майк Помпео розповів про основні напрямки допомоги Україні за час адміністрації президента Дональда Трампа. Серед іншого він зазначив, що адміністрація Трампа допомагала Україні побудувати західного типу державу, яка захищає демократію і свободу.