Державний секретар США Майк Помпео \ US Embassy in Macedonia

Державний секретар США Майк Помпео розповів про основні напрямки допомоги Україні за час роботи адміністрації президента Дональда Трампа.

Читайте такожУкраїнці мають знати, що США їх підтримують - Помпео

Як йдеться на сайті Держдепартаменту, про це Помпео сказав в інтерв'ю для ток-шоу на радіо KCMO. За його словами, Україна має «вкорінену історію корупції». «Наша місія, місія посла Волкера, була дуже чіткою - створити набір інструментів, аби нова влада президента Зеленського і його команда були здатні добитися того, про що вони зобов'язалися під час виборчої кампанії - прибрати ризик корупції», - наголосив Помпео.

Відео дня

Крім того, ще однією справою він назвав надання Україні озброєння, яке потрібне для захисту держави, оскільки за президентства Барака Обами цього не було зроблено, коли Росія захопила Крим і увійшла на Донбас.

«Президент Трамп послідовно - не одного разу, не двічі, але тричі - надавав ті системи озброєння українському народу та українському керівництву. Ми забезпечили їх технічною допомогою, яку попередня адміністрація відмовилася надати», - заявив Помпео.

Також він додав, що адміністрація Трампа допомагала Україні побудувати західного типу державу, яка захищає демократію та свободу.