Арахамія вважає, що Росія не вірила, що Мінські угоди можна виконати / УНІАН

Глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія назвав Мінські угоди "кабальними умовами" для України.

Так Арахамія відповів на запитання, навіщо Україні нормандська зустріч з "живим" Путіним в інтерв’ю Liga.net.

"Щоб відійти від Мінських угод, тому що вони спочатку були кабальними умовами, які змусили нас підписати під час Іловайська та Дебальцеве. Для того, щоб з них вийти, треба перейти в інший формат", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожБілий Дім не виступив із засудженням дій Росії в Керчі за наказом Трампа (документ)

Водночас для Росії вигоди від Мінських угод – жодної, запевняє Арахамія. Політик стверджує, що РФ "влаштовує все у такому форматі".

"Але Росія не вірила, що ці домовленості можна буде виконати. Через те, що така можливість зараз є, у неї не залишається нічого, крім як додавати туди нові умови, або перейти в інший формат на інших умовах. А це нам вигідно", – додає глава "Слуги народу".

Арахамія також вважає, що навіть у разі зриву домовленостей "всі дізнаються через кого" це трапилось.

"Якщо всі бачать, що це робить Росія, то це дає нам привід переформатуватися по-новому. Якщо не нормандський формат, то нумо розширмо і покличемо Британію й США", – пропонує він.

На думку Арахамії, альтернативна форма переговорів включатиме "більшу кількість партнерів з сильнішою позицією України".

Як повідомляв УНІАН, раніше колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував президентам України й РФ Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну зустрітися "сам на сам" у Казахстані.