Ляшко запевнив, що переховуватися і тікати не збирається / фото УНІАН

Прокурор просить для колишнього народного депутата Олега Ляшка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання Бориспільського міськрайонного суду Київської області з обрання Ляшку запобіжного заходу.

Прокурор зазначив, що даний запобіжний захід пропонується застосувати без можливості внесення застави.

Відео дня

Він також зауважив, що під час досудового розслідування встановлено "вагомі докази причетності Ляшка до вчинення даного кримінального правопорушення".

Після виступу прокурора Ляшко висловив переконання, що справа проти нього "сфальсифікована", і що тілесних ушкоджень депутату "Слуги народу" Андрію Герусу він "не завдавав".

Ляшко наголосив, що винним себе не вважає. Він також запевнив, що переховуватися і тікати не збирається.

Читайте такожОбрання запобіжного заходу Ляшку: в лідера "радикалів" кинули презерватив (фото)

Як повідомляв УНІАН, 18 листопада Ляшку було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного діяча, умисне заподіяння такій особі тілесних ушкоджень у зв’язку з його державною діяльністю) Кримінального кодексу України.

Очікувалось, що того ж дня суд обиратиме йому запобіжний захід.

За словами речниці прокуратури Київської області Мар’яни Гайовської, у клопотанні йдеться про взяття під варту Ляшка без альтернативи застави або будь-якого іншого альтернативного запобіжного заходу.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом інциденту, який стався між ним і членом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом в залі офіційних делегацій аеропорту "Бориспіль" 6 листопада.