Ілюстрація REUTERS

У Генеральній прокуратурі України створили міжвідомчу робочу групу, яка буде розслідувати злочини в оборонній сфері.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Читайте такожРябошапка про збір підписів за його відставку: ставлюсь до цього, як до вияву демократії

Відео дня

Зазначається, що групу створено наказом генпрокурора Руслана Рябошапки.

До її складу, крім працівників прокуратури, увійшли співробітники Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Міністерства оборони та держконцерну "Укроборонпром".

Групу створено, аби підвищити ефективність розслідування справ, що стосуються злочинів в оборонно-промисловому комплексі.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому йшлося про те, що син тодішнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

4 березня журналісти оприлюднили нову частину розслідування щодо закупки комплектуючих за завищеними цінами для підприємств "Укроборонпрому", згідно з яким діючий керівник держконцерну Павло Букін і Гладковський нібито отримували "відкати" за поставки висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану.

11 березня журналісти оприлюднили ще одну частину розслідування, згідно з яким НАБУ в грудні 2016 року вважало підозрілими контракти компанії "Оптімумспецдеталь" з Харківським бронетанковим заводом і внесло її в список фірм з ознаками фіктивності, але пізніше викреслило з цього списку. За даними журналістів, за таке рішення НАБУ нібито брало хабарі.

12 березня ДБР відкрило провадження за фактами можливих зловживань службовими особами Генпрокуратури, СБУ, фіскальної служби і НАБУ при розслідуванні справ про махінації в оборонній сфері (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).