ZN.UA

Лідери так званих "ДНР" і "ЛНР" направили учасникам тристоронньої контактної групи проект документа з новими пропозиціями щодо проведення виборів на Донбасі, передає Дзеркало тижня.

Одним із пунктів передбачається закриття доступу до висвітлення виборів тим ЗМІ, які розпалюють громадянську ворожнечу і поширюють недостовірну інформацію.

Читайте такожВибори на Донбасі можуть пройти після стабілізації ситуації на лінії зіткнення

Відео дня

"Засоби масової інформації, які порушують принципи проведення виборів, встановлених цим законом, або причетні до розпалювання громадянської ворожнечі, поширення закликів до насильства та завідомо недостовірної інформації про ситуацію в окремих районах Донецької та Луганської областей до участі у процедурах виборчого процесу не допускаються", - сказано у проекті документа, направленому керівництвом самопроголошених республік учасникам тристоронньої контактної групи.

Порядок акредитації засобів масової інформації, згідно з документом, буде визначатися тимчасовими виборчими комісіями.

12 травня бойовики передали Кучмі і ОБСЄ ультиматуми про проведення виборів. Пушилін вимагає повного скасування АТО, недопущення до виборів українських партій, підрахунку голосів "незалежним місцевим населенням" і так далі.

Раніше в "ДНР" заявили, що згодні на "широку автономію" у складі України.