Ілюстрація / REUTERS

Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки з питань розвідки не знайшов доказів втручання України у президентські вибори у США 2016 року.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

«Комітет Сенату з розвідки, контрольований республіканцями, вивчив звинувачення щодо того, що Україна втрутилася у вибори 2016 року, і не знайшов жодних доказів на підтримку цих тверджень», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожАргумент змінити керівництво ДБР: Зеленський прокоментував обшуки у кума Труби

Джерела CNN повідомляють, що жодне розвідувальне агентство США також ніколи не звинувачувало українську владу у втручанні в американські вибори 2016 року.

Проте, як зазначається у повідомленні телеканалу, деякі республіканці продовжують вводити в оману тим, що уряд України ніби втручався у вибори 2016 року на тому ж рівні, що і Росія, незважаючи на те, що очолюваний республіканцями партією комітет вивчив це питання і майже нічого не знайшов на підтвердження цих звинувачення.

Вказується, що Комітет Сенату з розвідки дослідував будь-яке можливе втручання України, оскільки, як повідомив журналістів 4 жовтня 2017 року голова комітету, сенатор від Республіканської партії Річард Барр, розслідування повинно було вивчити ряд заходів, в тому числі, «будь-яку змову в будь-якій кампанії під час виборів 2016 року".

Як повідомляв УНІАН, 22 листопада президент США Дональд Трамп заявив, що Україна нібито причетна до втручання у президентські вибори у Сполучених Штатах у 2016 році.