Рудьковському інкримінували напад на посольство РФ у Києві 2014 року / фото УНІАН

Колишній міністр транспорту та зв'язку України, екс-народний депутат Микола Рудьковський у російському суді визнав свою провину в нападі на посольство РФ у Києві.

Таку заяву Рудьковський зробив у Московському міському суді, який почав розглядати справу по суті, повідомляє ТАСС.

Читайте такожПристайко у Лондоні заговорив про Ruxit: Росія має залишити Україну

Відео дня

Зазначається, що після оголошення прокурором обвинувального висновку Рудьковський повністю визнав провину і попросив розглянути його справу в особливому порядку.

Рудьковському інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.360 КК РФ – участь у нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня 2014 року вночі під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із російського зенітно-ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак ЗСУ Іл-76.

На його борту, крім дев'яти членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули. Прокуратура України відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Цього ж дня біля російської дипмісії в Києві відбулися масові заворушення.

6 лютого 2017 року у зв'язку з цим щодо подій 2014 року російським слідством заочно висунуто обвинувачення активісту об'єднання «Свобода» Володимиру Назаренку, Володимиру Романцову та колишньому депутату Верховної Ради України, екс-міністру транспорту та зв'язку Миколі Рудьковському. У вересні 2018 року Рудьковського затримали в Росії й помістили під варту.