Ілюстрація / REUTERS

У фракції “Слуга народу” пояснюють малу кількість голосів депутатів за обрання керівника Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва внутрішньою дискусією щодо кандидатури на цю посаду.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомив народний депутат Данило Гетманцев (фракція “Слуга народу”).

Він вважає, що питання щодо звільнення Богдана Яременка з посади голови комітету і призначення нового керівника комітету мало бути розділено.

Відео дня

“Я особисто також вважаю, що краще було проголосувати окремо два рішення, але що зроблено, то зроблено. Я переконаний, що будуть зроблені висновки, і ми повернемося до цього питання чи з цією кандидатурою, чи з іншою”, - сказав Гетманцев.

Він зазначив, що мала кількість голосів депутатів від «Слуги народу» - 174 - за рішення щодо зміни керівника комітету пов’язано із «внутрішньою дискусією», хоча «нас і звинувачують у тому, що ми як один, як солдати, але бачите, і дискусія може бути».

На уточнювальне запитання, чи це була дискусія з приводу звільнення Яременка, чи призначення Єлизавети Ясько, Гетманцев відповів: “Ні, за звільнення старого (йдеться про нинішнього керівника комітету Яременка - УНІАН) не було жодної дискусії”.

За його словами, була дискусія щодо процедури вибору нового керівника комітету.

Читайте такожЯсько поки залишатиметься головою делегації у ПАРЄ - Арахамія

Гетманцев додав, що у фракції була дискусія “щодо процедури призначення нового голови - якою повинна бути процедура, і, на думку деяких наших колег, процедура була трошки заплутаною, тому, можливо, не відповідала тим демократичним стандартам, які вони собі уявляють”.

Як відомо із джерел у фракції «Слуга народу», під час голосування за дві кандидатури на посаду голови комітету — Ясько та Галину Михайлюк, більшість депутатів на засіданні фракції підтримали кандидатуру Михайлюк, але представники Офісу президента сказали, що підтримують кандидатуру Ясько, і таким чином було змінено вибір фракції.

Читайте такожУ Верховній Раді побилися "слуги народу" Бужанський та Лерос - нардеп (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Після цього три фракції закликали звільнити Яременка з посади голови комітету ВР.

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету.

На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Ясько.

Сьогодні, 5 грудня, Верховна Рада не змогла призначити Ясько головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Рішення підтримали лише 186 депутатів. У повному складі не голосували опозиційні фракції, які наполягали, щоб окремо відбувалося голосування за звільнення Яременка, та окремо - за призначення Ясько.