Яременка можуть звільнити наступного пленарного тижня / фото: УНІАН

На наступному пленарному тижні парламент повернеться до "серіалу" зі звільненням Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав в коментарі журналістам перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Він зазначив, що "на наступному тижні будемо продовжувати цей серіал". Корнієнко заявив, що ця історія вже схожа "на серіал про комітет закордонних справ мелодраматичний з елементами трилера".

Відео дня

Він додав, що не знає, чому Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР вирішив голосувати за звільнення Яременка з посади голови комітету і призначення Єлизавети Ясько на цю посаду однією постановою.

Корнієнко сказав, що наступного разу "для експерименту зробимо дві постанови". Він зазначає, що частина депутатів фракції повідомила, що вони не хочуть голосувати за відставку Яременка, але водночас хочуть голосувати за призначення Ясько. А інша частина фракції готова була голосувати за звільнення Яременка, але не хотіла підтримувати кандидатуру Ясько.

Читайте також"Слуга народу" має трьох кандидатів на посаду голови комітету ВР замість Яременка

За його словами, оскільки постанова була одна з двох питань, то і не було рішення з цього питання.

Корнієнко підтвердив, що під час внутрішнього праймеріза, 6 кандидатів претендувало на посаду голови комітету, але найбільшу підтримку здобули Галина Михайлюк та Єлизавета Ясько. У той же час, він зазначив, що справді більшість депутатів фракції підтримали кандидатуру Михайлюк, але перемогла Ясько, оскільки її кандидатуру підтримав, крім частини депутатів, ще й Офіс президента.

Корнієнко також зазначив, що буде ще раз проведено праймеріз на посаду голови комітету серед народних депутатів фракції "Слуга народу".

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня журналісти одного з інтернет-видань сфотографували, як народний депутат від «Слуги народу», голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Яременко під час роботи в сесійній залі переписувався на сайті знайомств, зокрема домовлявся про зустріч з дівчиною.

Після цього три фракції закликали звільнити Яременка з посади голови комітету ВР.

Читайте також"Не підготувалися": Арахамія пояснив провал голосування за заміну Яременка на Ясько

Того ж дня Яременко заявив, що передасть голові Верховної Ради Дмитру Разумкову заяву про складення повноважень голови комітету.

На засіданні 2 грудня фракція "Слуга народу" вирішила, що Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Ясько.

5 грудня Верховна Рада не змогла призначити Ясько головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Рішення підтримали лише 186 депутатів. У повному складі не голосували опозиційні фракції, які наполягали, щоб окремо відбувалося голосування за звільнення Яременка, та окремо - за призначення Ясько.