Володимир Путін / REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що створення в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську підгрупи для переговорів щодо відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі «в предметному плані» не обговорювалося.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав журналістам.

Читайте такожУ Кремлі заявили, що Путін не згоден з формулюванням Зеленського про окупованому Донбасі

Відео дня

Так, на запитання УНІАН, якою була реакція Кремля на пропозицію України створити підгрупу щодо кордону, Пєсков відповів: «У предметному плані ця тема не обговорювалася вчора». «Дійсно, питання про контроль за кордоном порушувалися. І власне, дуже скрупульозно вивчався текст Мінських домовленостей, де чітко прописаний порядок і послідовність дій, погоджених усіма сторонами, для передачі контролю над кордоном. Як ви знаєте, у другому параграфі документа про узгоджені підсумки паризького саміту сторони написали, чотири президенти написали: «Мінські угоди продовжують бути основою роботи «нормандського формату», держави-учасники якого прихильні їх повному виконанню», - додав прес-секретар президента РФ.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня за підсумками зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі президент України Володимир Зеленський заявив журналістам, що він запропонував створити в рамках ТКГ у Мінську підгрупу щодо відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі.

За словами Зеленського, під час зустрічі в «нормандському форматі» він запропонував, щоб етап відновлення Україною контролю над кордоном на Донбасі закінчився до виборів на Донбасі. «У президента РФ позиція з Мінськом узгоджена ... на жаль, це найскладніша ситуація і головний програш для України в Мінську - це межа, те, що було підписано (за Мінськими угодами, відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України в усій зоні конфлікту має розпочатися в перший день після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання - УНІАН). Але є різні аргументи, тобто я не бачу проблем у «формулі Штайнмаєра», і її не було в «Мінську». Тобто компроміс за компроміс. Мені здається, що так справедливо. У нього інше бачення. Ми його обговорили», - додав президент.