"Слуга народу" відреагувала на бійку в Раді / фото: УНІАН

Фракція "Слуги народу" вважає, що сьогоднішня бійка на засіданні аграрного комітету є свідомою провокацією, яка має на меті зрив законотворчого процесу та дестабілізацію ситуації в парламенті.

Про це йдеться в заяві фракції.

У ній зазначається, що на сьогоднішньому засіданні було здійснено напад групою осіб на депутата та ветерана АТО Андрія Богданця. 

Відео дня

"Дуже показовою для нас є кооперація у спробі зриву роботи комітету між представниками партій проросійського спрямування і політичних сил, які називають себе патріотичними", - додають у фракції.

Фракція звернулася до правоохоронців з вимогою відреагувати на інцидент, а від керівництва Ради просить тимчасово перенести засідання у більш захищене приміщення та посилити його охорону.

Читайте такожРада в четвер розгляне продовження особливого статусу Донбасу

"Ми заявляємо про неприпустимість будь-якого тиску на народних депутатів під час обговорення і ухвалення державних рішень, у тому числі й у першу чергу - із застосуванням сили. Ми нікому не дозволимо у неполітичний і непарламентський спосіб впливати на роботу представників народу України", - йдеться в заяві фракції.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді сталася бійка під час засідання аграрного комітету, на якому розглядався законопроект № 2178-10 про відкриття ринку сільгоспземлі.