У фракції "Слуги народу" заявили, що на депутатів чиниться тиск / Ілюстрація REUTERS

Депутати з фракції “Слуга народу” звернулися до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з приводу проведення засідання аграрного комітету в “більш безпечному місці” і в закритому режимі.

Читайте такожБійка у Раді: "слуга" Богданець опинився у лікарні

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Відео дня

Він зазначив, що на депутатів фракції чиниться тиск. Зокрема, нагадав про сьогоднішній випадок, коли був побитий народний депутат фракції Андрій Богданець. В результаті депутат поїхав у лікарню “Феофанія” для того, щоб перевірити “чи є в нього струс мозку”.

Корнієнко вважає, що “якщо такий тиск буде чинитися на депутатів, то чи зможуть вони якісно працювати в цьому комітеті (йдеться про аграрний комітет) над цим питанням (йдеться про законопроект про ринок землі - УНІАН)”.

За його словами, “йде атака на наших депутатів, зокрема, труни посилають у приймальні депутатів, вінки”.

Він зауважив, що нагнітається ситуація з тим, щоб не було голосування.

“Гадаю, що ми ці зміни проголосуємо. Ми не боїмося цих загроз”, - додав Корнієнко.

За його оцінкою, представники політичної сили, які брали участь у сьогоднішній бійці (колишні депутати від “ВО “Свобода”), вже мали змогу продемонструвати свої можливості в аграрному секторі, оскільки саме їхній представник очолював міністерство.

Успіхи там такі, наголошує Корнієнко, що “залишилося тільки махати кулаками”.

Як повідомляв УНІАН, бійка між Богданцем і депутатами зі "Свободи" сталась сьогодні вранці. Тоді у Верховній Раді аграрний комітет розглядав законопроект № 2178-10 про відкриття ринку сільгоспземлі.