Рада розглядає законопроект щодо статусу Донбасу \ фото УНІАН

Верховна Рада включила до порядку денного і розпочала розгляд законопроекту про особливий статус окремих районів Донбасу.

Читайте такожАрахамія: жодних питань щодо продовження дії закону про особливий статус Донбасу немає

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосували 297 народних депутатів. Не голосували у повному складі фракції “Голос” та “Батьківщина”.

Відео дня

Також 306 народних депутатів проголосували за процедуру ad hoc. Це означає, що законопроект розглядатиметься не за звичайною процедурою, а за окремою, щодо якої визначається парламент. По законопроекту доповідав перший заступник голови фракції “Слуга народу”, один з авторів законопроекту Олександр Корнієнко.

Крім того, сьогодні парламент має розглянути питання про створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

Серед іншого, сьогодні розглядатиметься низка законопроектів у сфері освіти, економіки та оборони. Зокрема, це питання щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду та законопроект про розвідку.

Також парламентарії розглянуть проект постанови про забезпечення виконання рішень Конституційного суду у сфері соціального захисту населення.

Крім того, сьогодні депутати мають розглянути законопроект щодо забезпечення безперешкодного доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до осіб, взятих під варту.