Українці з нагоди Дня Європи організували у Страсбурзі доброчинний ярмарок «Пліч-о-пліч з Україною», на якому збирають коштів для постраждалих від конфлікту в Україні.

Як повідомили УНІАН організатори акції, громадська організація ПромоУкраїна за сприяння Постійного Представництва України при Раді Європи вже вдруге провела благодійний ярмарок.

Відео дня

Читайте такожЧиновники Міноборони відмовилися відправляти до Угорщини на лікування поранених бійців АТО - волонтери

Перший аналогічний захід відбувся у листопаді 2014 року, його відвідали 300 людей. Зібрані на першому ярмарку кошти пішли на лікування і протезування Сергія Пандрака - молодого добровольця батальйону "Айдар", який втратив ліву ногу в боях. 

Минулої неділі, 17 травня, на другий ярмарок завітали європейські політики, громадські діячі та дипломати, зокрема Міністр закордонних справ Туреччини - Мевлют Чавусоглу, Посол Туреччини при Раді Європи - Ердоган Ічкан, Посол України при Раді Європи - Микола Точицький, директор Lieu de l'Europe Анн Бійо, а також представники мерії Страсбурга - Ада Рейхарт та представник організації Єврометрополь Камій Ганглофф.

Метою заходу є зібрати кошти для людей, які постраждали від бойових дій на Сході України, а також популяризувати українську культуру в Європі та поінформувати громадськість про останні події в Україні. 

"Європа, яку ми знаємо сьогодні, це проект миру, саме миру ми бажаємо Україні. Ми раді бути сьогодні пліч-о-пліч з Україною і розділити цю дружню мить з вами.", - заявила представник організації Єврометрополь Камій Ганглофф.