Половина українців хочуть вступу України до НАТО / фото УНІАН

Вступ України до НАТО підтримують понад 51% українців.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідні результати опитування представив перший віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов під час круглого столу на тему "Чи підвищить впровадження стандартів НАТО в ЗСУ обороноздатність України?".

За його словами, на запитання "Якби сьогодні проводився референдум щодо вступу до НАТО, як би Ви проголосували?" 51,2% респондентів відповіли, що проголосували б за вступ до НАТО, 30,1% - проти, 13,5% було важко відповісти, 5,2% не голосували б.

Відео дня

У регіональному розрізі за вступ до НАТО найбільше виступають жителі західного регіону країни - 72,1%, а проти - жителі східного регіону (51,6%), У вікових категоріях прихильниками вступу до НАТО є українці віком від 18 до 29 років, противниками - старше покоління, від 60 років.

Читайте такожСеред українців зросла підтримка проєвропейського вектору розвитку країни - опитування

За словами Соколова, дані опитувань з 2008-го по 2019 рік свідчать про те, що найбільш схвально українці ставилися до вступу до НАТО наприкінці 2014-го - початку 2015 року. Тоді за вступ до Альянсу проголосували б близько 54% громадян. Однак, за його словами, відтоді рівень підтримки громадян України вступу до НАТО майже не змінюється.

*** Опитування проводилось Інститутом Горшеніна у співпраці з представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі з 22 листопада по 10 грудня серед 2 тис. респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України (окрім окупованих територій Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та Севастополя) методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.