За словами Резнікова, у Мінську погодили продовжувати переговори до кінця року / Фото kyivcity.gov.ua

Переговори учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі до кінця 2019 року триватимуть у режимі відеозв'язку.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив представник України у робочій підгрупі з політичних питань ТКГ Олексій Резніков.

Читайте такожУ Кучми розповіли про підсумки останнього в цьому році засідання ТКГ у Мінську«Є різні спроби не дати Україні бути успішною, але перемовини тривають, вони перебувають в робочому режимі. Є деталі та нюанси, над якими працюють групи та фахівці, тому я сьогодні залишаюся в оптимістичному стані, сподіваючись, що ми вирішимо всі питання», – зазначив він.

Відео дня

Наступне засідання ТКГ у Мінську, за словами Резнікова, відбудеться в середині січня 2020 року.

При цьому Резніков зазначив, що вчора у Мінську було погоджено продовжувати переговори до кінця року – представники сторін контактуватимуть за допомогою відеозв'язку.

«Ми продовжуємо перемовини, будуть зроблені всі необхідні дії, щоб отримати позитивний результат. Було домовлено про те, що не ще завершена робота ТКГ у 2019 році. Вона буде продовжена за рахунок інших засобів зв'язку», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня у Мінську відбулась остання у цьому році зустріч учасників ТКГ.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що на переговорах не вдалося домовитися про узгодження оновлених списків обміну утримуваними особами. Також у Мінську вирішили не погоджувати нове перемир'я на Донбасі, а підтримувати оголошений у липні режим тиші.

Разом з тим спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та у ТКГ Мартін Сайдік повідомив, що учасники групи почали визначати додаткові ділянки на лінії розмежування для розведення сил і засобів.