Ілюстрація / REUTERS

Україна заплатить близько 1,7 млн доларів до регулярного бюджету Організації Об'єднаних Націй на 2020 рік.

Про це у Facebook повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Читайте такожПредставником України при ООН став Сергій Кислиця

Відео дня

За його словами, Генеральна асамблея ООН затвердила регулярний бюджет організації.

Зокрема, у 2020 році бюджет ООН становитиме 3,1 млрд дол. США.

"Уперше бюджет був прийнятий не на два роки, а на один. Більш гнучкий підхід у плануванні коштів є частиною триваючої реформи", - повідомив Ніколенко.

Він уточнив, що регулярний бюджет покриває усю діяльність системи ООН за винятком операцій з підтримання миру, оскільки для таких операцій є окремий бюджет, який схвалюється влітку. Зараз цей бюджет становить 6,5 млрд дол. США на рік.

"Дуже важливо, що 17,5 млн дол. США будуть спрямовані на роботу міжнародного механізму розслідування тяжких злочинів у Сирії. Погодження цієї статті видатків вдалося вкрай непросто. Не важко здогадатися, яка країна намагалася блокувати ці гроші спочатку в профільному комітеті, а потім і в Генасамблеї? Попри це, наступного року звичайні сирійці матимуть більше шансів на правосуддя", - заявив речник.

Крім того, він повідомив, що бюджет ООН буде наповнюватися за рахунок внесків держав-членів відповідно до затвердженої шкали. Термін сплати - 31 січня. Найбільшу частку має США - 22%. Україна заплатить близько 1,7 млн дол.