23 грудня Росія завершила будівництво залізничної частини Кримського мосту / REUTERS

У відповідь на інформацію про залізничне сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст в ООН заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомив представник України при ООН Олег Ніколенко.

«Маємо реакцію Генерального секретаря ООН на відкриття залізничного руху через «кримський міст»: мають дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України», — написав він.

Відео дня

Представник в ООН уточнив, що резолюції Генеральної Асамблеї засуджують будівництво мосту як грубе порушення Статуту ООН, а також застерігають російських посадовців від неузгоджених візитів на Кримський півострів.

Читайте такожМЗС висловило Москві протест через пуск поїздів по кримському мосту

«Протиправні дії Російської Федерації на тимчасово окупованій території України не мають залишатися без відповіді міжнародної спільноти», — додав Ніколенко.

Перед цим відкриття залізничного сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст засудили у Європейському Союзі.

23 грудня Росія завершила будівництво залізничної частини Кримського мосту через Керченську протоку в анексований Крим. Відкривав міст президент Росії Володимир Путін. Перший потяг із Санкт-Петербурга до окупованого РФ Севастополя планувати запустити 23 грудня.