Джастін Трюдо / REUTERS

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляє, що катастрофу українського літака компанії «Міжнародні авіалінії України», що сталася поблизу аеропорту Імам Хомейні (Тегеран), треба ретельно розслідувати.

Про це йдеться у повідомленні на сайті канадського прем'єра.

Читайте такожАвіакатастрофа літака МАУ: сьогодні до Ірану вилітають українські фахівці

Відео дня

Трюдо заявив, що приєднується до канадців з усієї країні, котрі шоковані та засмучені, дізнавшись про катастрофу літака біля Тегерана, внаслідок якої загинуло 176 людей, у тому числі 63 канадці.

У цьому зв'язку прем'єр Канади від імені уряду Канади, своєї дружини Софії та від себе висловив найглибші співчуття тим, хто втратив членів родини, друзів та близьких у цій трагедії.

«Наш уряд продовжить взаємодіяти з міжнародними партнерами, аби забезпечити, щоб ця катастрофа була ретельно розслідувана, і щоб на питання, які цікавлять канадців, були відповіді», - наголосив Трюдо.

Він запевнив громадян Канади, що їхня безпека і захист займають найвищий пріоритет.

Трюдо додав, що міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань підтримує зв'язок з урядом України і розмовляє з компетентними органами влади і міжнародними партнерами, а міністр транспорту Марк Гарно також налагоджує взаємодію з міжнародними партнерами.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи літак МАУ, 167 пасажирів та 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана о 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, зокрема дев‘ять членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.