Глава МЗС ФРН Гайко Маас / REUTERS

Україна та Німеччина будуть співпрацювати у питанні розслідування авіакатастрофи літака МАУ, яка сталася неподалік Тегерана.

Про це за підсумками телефонної розмови з главою МЗС ФРН Гайко Маасом повідомив керівник української дипломаті Вадим Пристайко.

Він подякував німецькому колезі за підтримку та коротко повідомив про суть розмови.

Відео дня

"В ході телефонної розмови домовилися про взаємодію заради відкритого та неупередженого розслідування. Обговорили також перспективи "Мінського врегулювання", - написав він.

Пристайко також зазначив, що очікує на новини за результатами зустрічі німецького канцлера Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним, яка має пройти 11 січня в російській столиці. Туди Меркель прилетить на запрошення Путіна.

Як повідомляв УНІАН, 9 січня під час телефонної розмови президент Ірану Рухані запевнив президента України Володимира Зеленського, що іранська сторона надасть українським експертам доступ до всіх необхідних даних для розслідування катастрофи літака МАУ.

Читайте такожУ літак МАУ в Ірані могли потрапити дві ракети російського виробництва - CNN

8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.